3 коментара към “ТОПЛИ СУПИ”

 1. Милена каза:

  Здравей скъпа Маги, какво да кажа- още съм със сълзи на очите от твоите спомени като дете. Аз също съм гледана от баба и дядо на Северозападния бряг на Дунав…. До ден днешен усещам мириса на сутрин, на закуска, която правеше само моята Баба…. Сърмите влашките, зеле с отиз на фурна( домашно свинско месце естествено), кашичка, мамалига( знаеш за какво говоря) и най- от всичко умирах за супата на баба. За това ти пиша- докато четях твоята рецепта за пишешка каша, споменаваш, че твоята баба е правила курбан чорба…ще ти бъда много благодарна за рецептата!!!! Ако не е тайна естествено

  • MAGY каза:

   Благодаря за милите думи Миленче! 🙂
   Понякога разпускам душа и разказвам в кратце до колкото ми се отдава 🙂 спомените си в това мое малко кътче за разтуха. Това, че докосват душата на някого друг в положителна насока и създават хубави чувства и за друг моите спомени е хубаво надявам се 🙂 Скоро получих един много интересен коментар от свекърва си, която ми заяви, че мога само много добре да готвя и за нищо друго не ме бива :)))))))))))) Но, явно за някого това ще е от полза, защото ето на как сега ще помогна с още една рецепта. Та рецептата за бабината курбан чорба е следната: вареше дълго домашна кокошка, което съответно правеше бульона много мазен и гъст и в края когато месото се свареше добре добавяше сол да поври още малко така. После обезкостяваше месото и го връщаше в бульона заедно с малко счукан чесън, супена лъжица оцет или малко лимонтузу и настърган на ситното на рендето сварен картоф, един по-големичък, който можеш спокойно да сложиш да ври в супата и после да го настържеш на рендето, а най отгоре понякога поръсваше магданоз и ситно нарязани перца зелен лук, добавяш си и черен пипер по желание и това е 🙂 Без фиде, без друго само един картоф на цяла тенджера супа и на ситното на рендето да не се личи изобщо в супата, а само да и придаде лека плътност. Същата чорба правеше и от агнешкото, защото и то има достатъчно мазнинка за да се получи хубава супа. Надявам се да съм помогнала и да направя трапезата ти още по-хубава и вкусна! Приеми топли поздрави и пожелания за много успехи и слънчеви дни изпълнени с усмивки от мен!
   Маги

 2. Милена каза:

  Благодаря на теб за прекрасните думи и съветите които изстичат о т страниците на твоя блог. Още тази вечер ще опитам агнешката супица. Благодаря ти за съветите. Целувки и до следващата молба за помощ!!!!

Остави коментар