15 коментара към “СУПА ТОПЧЕТА”

 1. Силви каза:

  Това е първата супа топчета, която готвя и се получи супер.
  Това с топчетата в камерата е чудна идея . Много благодаря .

  • MAGY каза:

   Мила Силви,
   Много се радвам да чуя, че първата ти супа е станала и е била вкусна! Сполучливият резултат е най-мощният стимул за продължаване напред във всяко едно отношение и дълбоко в сърцето си изпитвам лека гордост от факта, че съм допринесла за още един успех при друг, освен при мен 🙂 Желая ти от сърце много подобни изживявания и всичко най-добро в живота!
   Топъл поздрав
   Маги

 2. Васил Тодоров каза:

  Защо не може да се копира от сайта ви?
  Да готвим с лаптоп в ръка ли?

 3. Васил Тодоров каза:

  Голямо чакане на одобрение! Екипът на море ли е?

  • MAGY каза:

   Екипът бе на селски туризъм с мисия Васе 🙂
   Консервите за зимата си искат своето време, няма начин. Отговорям и на първият въпрос веднага – не може да се копира, защото това е една от превенциите на сайта срещу спам и злонамерено плагиатстване! Аз съм само любител и интерпретатор на световните кулинарни достижения, но снимките са си мои, трудът да създам инструкциите към рецептите стъпка по стъпка също, поради което ми се ще да ги опазя до колкото е възможно. За да не се пълни пощата на сайта със спам и да накарам желаещите да ме копират да се потрудят сами поне да си напишат текста на клавиатурата, макар и да го преписват дословно, ощетявам мъничко редовните си посетители, които нямат лоши намерения, но уви друг начин няма. Парен каша духа, нали знаеш тази приказка 🙂 Както и да е надявам се все пак да съм била полезна и до нови срещи в моето малко кътче! Желая ти успех във всичко и много усмихнати дни!
   Топъл поздрав
   Маги

 4. Диляна каза:

  Много благодаря за идеята със замразяването на топчетата, никога не би ми хрумнало! Написали сте всичко толкова увлекателно и разбираемо 🙂 дори да не му се готви на човек, да хукне веднага за кайма 🙂
  Ще се радвам да прочета и други Ваши рецепти!
  Поздрави!
  Супата много ни допадна, дори и на синът ми, който яде само краставици, кюфтета и спагети 🙂

  • MAGY каза:

   Мила Дилянче,
   Радвам се да прочета толкова мили думи за тази рецепта! Това е идеята, да се стимулираме едни други да творим хубави неща 🙂 Да сте живи и здрави и само хубави неща да ви се случват на теб и на твоето семейство! Аз също ще се радвам да ми гостуваш често в моето малко кътче! До нови срещи и много усмивки 🙂
   Топъл поздрав
   Маги

 5. Дани каза:

  Здравей,

  страхотни съвети има в рецептите ти. По принцип повечето от нас си готвят дали по задължение или за удоволствие, но аз лично за тези малки хитрини не знаех :)всичко си описала човешки, подробно. Както казваш, дала си своя труд и е неприятно да го видиш копиран на друг сайт. Успех

  Дани

  • MAGY каза:

   Мила Дани,
   Много хитриники в кулинарията натрупах напоследък, но не ми стига време да ги споделям. На всеки обаче при зададен въпрос бих се постарала да отговоря, стига да знам нещичко по темата веднага ще го споделя 🙂 Трудът си неколкократно видях оползотворен по други сайтове едно към едно и не мисля, че ще успея да се преборя, но важното е да не се отказваме. Все пак моето сайтче е доста незначително пред останалите корифеи в областта, но и това е един вид признателност, щом ме копират, значи съм полезна 🙂 Надявам се! Успех и на теб във всяко едно твое начинание и до нови срещи мила!

   Топъл поздрав
   Маги

 6. Светослава Иванова каза:

  А ориза на топчета суров ли е?

  • MAGY каза:

   Да, суров е. Трябва след пускането на топчетата в супата да поври всичко още около 10-15 минути поне за да се е сварил той. Когато варим само ориз след завирането му точно толкова му трябва за да стане готов.

   Поздрав
   Маги

 7. Диан каза:

  Точно за салмонела няма да има притеснения , защото супа топчета се прави със варена застройка. Застройката първо се вари и после се добавя в супата. Това го знам от готвач едно време по столовете.

  • MAGY каза:

   Да, така е Диан 🙂 По принцип всяка супа може да се направи с варена застройка, но също така и без варена, въпрос на вкус и на това на какъв риск сме готови 🙂 Много пъти ми се е искало в днешно време да съм познавала навремето някой, който да е работил по столовете, за да ми предаде знанията си! В нито едно заведение от съвременните не ми се е случвало до сега да ми поднесат ястие, което поне малко да наподобява на някогашните вкусни гозби по обикновените столове, в които работещите имаха години опит и рутина. А сега само глутаманати, гмо-та и прочие и всичко на пластмаса и сапун бие на вкус, както сме тръгнали накрая няма да знаем и на кои хора сме, не дай Боже:) Всичко най-хубаво от мен и до нови срещи!

   Топъл поздрав
   Маги

Остави коментар